Cro-Detailing

Tehnički dio => Detailing eksterijera => Autor teme: dzoni - Travanj 22, 2020, 08:23:27 poslijepodne

Naslov: Rucno poliranje, koji proizvod?
Autor: dzoni - Travanj 22, 2020, 08:23:27 poslijepodne
Zelio bih rucno ispolirati crnu boju VW CC, lak je svakako u dobrom stanju tako da ne bih masinski nisam nikad ni radio masinski pa ne bih da nesto zeznem na laku. Koji proizvod preporucujete za rucno poliranje crna boja ali da je koliko-toliko dostupan za kupiti zbog ove situacije? Razmisljao sam o SONAX Politura sa voskom u boji polish+wax:
https://www.carbox.ba/proizvod/sonax-politura-sa-voskom-u-boji/
ali mi se ne svidja sto sadrzi vosak, jer svakako poslije kompletnog pranja vozila, gliniranja, poliranja namjeravam nanijeti  vosak dark fusso pa ne znam koliko je pametno polirati sa ovim. Pa molim savjete hvala puno.
Naslov: Odg: Rucno poliranje, koji proizvod?
Autor: stefzgorice - Travanj 22, 2020, 10:15:15 poslijepodne
Pozdrav,

Ručno poliranje nema bas nikakvog smisla, za neke izoliranje dijelove jos kako-tako ali cijeli auto ne. I ja kad sam ulazio u ovaj svijet razmisljao sam na taj nacin, nakraju otisao u ducan i kupio DA masinu. Nisam siguran sto znaci da je lak u "dobro stanju" ali svakako probaj oprati auto, izglinirati i nanest fusso na npr. pola haube. Fusso sam po sebi ce zamaskirat sitnija ostecenja i zasjajit ce auto, neka me netko ispravi ali prilicno sam siguran da je ova politura obicni glaze, sto znaci nista neces ispolirati, samo zamaskirati do prve kise.
Naslov: Odg: Rucno poliranje, koji proizvod?
Autor: bo - Travanj 23, 2020, 07:42:55 prijepodne
Ručno poliranje je puno truda za malo rezultata. I ručno možeš napraviti svašta na laku.

Frend je nekidan ručno polirao crnu Kugu pa je izmasakrirao lak, sad je pun holograma, gore nego što je bio.
Polirao je sa Sonax polish and wax 2 pastom.

Nitko nije rođen sa polirkom u ruci. Kupi polirku i polako i pažljivo kreni, nećeš napraviti štetu. Barem danas ima tutoriala kako se to radi.

Moj savjet ti je da ili kupi mašinu ili daj nekom da ispolira ko se bavi s tim.