Tehnički dio > Detailing interijera

Plastificiranje konzole, rukohvata i ostalih dijelova...

(1/1)

Kola:
Pozdrav drustvo,

Cesta pojava na novijim automobilima je da su rukohvati oguljeni... Plasticni dijelovi su na neki nacin gumirani/plastificirani (ne znam tacno sta je u pitanju da li guma ili neka vrsta gumene plastike)...
Na internetu sa pronasao mozda moguce rjesenje ali ne znam kako nabaviti to u Bih ili RH. Plasti dip se zove sprej i vjerovatno vec znate za to. Mene interesuje da li je neko radio sa tim i da li se moze koristiti za popravku tj repraciju navedenih dijelova?

Hvala unaprijed!

Tommee:
Sa plasti dipom sam radio elektroniku, za to je namijenjen, ali to nije polimer koji je zamisljen kako bi imao vrhunska svojstva sto se tice habanja.

Mozes ga nabaviti na ebayu, bar je to lako. Znalo ga je biti i u oglasniku, na njuskalu.

Hanszg:
Bolje sfoliraj te rukohvate...  Moj prijedlog...

Görtosing:
Taj površinski gumirani materijal se zove "soft touch", jako dobro izgleda, ugodan je i na dodir, ali osjetljiv na masnoću (šporke ruke, neadekvatna sredstva za čišćenje, itd.), osjetljiv na visoke temperature (na +40 stupnjeva kad auto stoji dovoljno je lagano prstom potegnut i skida se), i pogotovo osjetljiv na grebanje (narukvice, prsteni, nokti...). Treba itekako pazit na održavanje i najbolje je ne koristiti NIKAKVA sredstva jer i najblaža sredstva skraćuju vijek trajanja, a kamoli ne poluproizvodi iz trgovačkih centara i sl. Moj savjet za održavanje je ispuhati kompresorom prašinu, a što ne ide to lagano proći s pamukom na suho, i ako tako ne ide onda samo kap čiste vode i proć pamukom. Više od toga nije ni potrebno, a uz takvo održavanje trajat će najdulje. Isto tako nije dobro stavljati nikakva sredstva za zaštitu, prije svega što su ta sredstva uglavnom napravljena za zaštitu čiste plastike, čiste gume ili čistog metala, a ovaj soft touch nije od niti jednog od takvih materijala i ta zaštita ga može uništit umjesto zaštitit.

Kada je već ogrebano/oštećeno:

- Najbolje i najjeftinije rješenje je kupovanje novih originalnih plastika. Mene za Audi A4 je ispalo cca 150 kn u ovlaštenome po komadu. Fina lijepa nova matirana plastika sa blagim sjajem, godišta novog, još dodaje malo tvorničkog mirisa po "novome"

- Druga opcija je lakiranje plastika u nekoj čim više mat boji; vidio sam rezultate uživo i to je daleko od onoga što ja očekujem, previše se sjaji, nijanse se ne mogu pogodit, površina nije tako fina kao i kod originalnog materijala. Iz daleka i ako se ne obraća pozornost na to - izgleda koliko toliko pristojno (svakako bolje nego kad je izgrebano), ali svaki dan gledat u to - ne dolazi u obzir (bar za mene)

Plasti dip je predebel za to (teško da ćeš nanjeti tako tanak sloj da bude tanji nego recimo lak), i nemaš kako napravit rub kada su dvije plastike spojene i imaju površinu na istoj razini, i vjerujem da bi trajao jako kratko na tom mjestu. A nije baš ni jeftin

WEST 014:
Slazem se sve sto pise u postu iznad. Ja sam to na mom autu probao ofarbati, i sad izgleda gore 10 puta. Najbolje resenje kupiti novo, ili ne dirati.

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju